Over Mij

Professioneel fotograaf uit ‘s-Hertogenbosch (Den Bosch)

Wat doe ik

Een door modder besmeurde atleet, zenuwachtige blikken in het stadhuis, niet stil zittende kinderen en een strak aangeklede beursvloer. Het komt allemaal voor mijn lens.
Ik ben Dennis Khalil en ik fotografeer. Dat doe ik overal. Bruiloften, bedrijfsevenementen, in de natuur, in mijn studio in ”s-Hertogenbosch, tijdens een sportevenement of festivals; ik maak foto’s. Foto’s waarmee ik je op een bijzondere en persoonlijke manier vastleg. Waarbij ik techniek en gevoel combineer en je zo echt en mooi mogelijk probeer weer te geven. Bijzondere foto’s.

Je kan bij mij terecht voor verschillende vormen van fotografie. Denk aan bedrijfsfotografie, sportfotografie, reclamefotografie, productfotografie, sfeerreportages of bruidsreportages. Maar ook portretfotografie in mijn studio in Den Bosch of op een locatie die jij kiest. Van jou alleen, het hele gezin of van de kleinkinderen speciaal voor opa en oma. Ik maak de foto; op al die locaties, van die verschillende gebeurtenissen, maar altijd bijzonder. Op mijn manier, passend bij jou.

Wie ben ik

Al vanaf jonge leeftijd ben ik op een creatieve manier bezig om dingen te maken. Hierin ben ik altijd gedreven door fantasie en passie. Een mooi beeld, een diepe kleur, een interessante vorm of een gevoel. Ik neem alle details in me op. Na mijn middelbare school ben ik gaan fotograferen en heb ik les gekregen aan de kunstacademie in Tilburg. Hier merkte ik dat ik zelf wilde ontdekken en experimenteren buiten de muren van de school. De vaardigheden van een fotograaf, het ontwikkelen van foto’s, het monteren van film en het maken van computeranimaties heb ik mezelf aangeleerd. Na een aantal jaren lateraal gedrift te hebben, reizend door de Verenigde Staten en met uitstapjes naar het bedrijfsleven, ben ik bestuurskunde gaan studeren.

Maar creativiteit is bij mij niet in bedwang te houden. Ik ben al die tijd blijven experimenteren, lezen en heb vooral veel foto’s gemaakt. Steeds meer van die foto’s maakte ik in opdracht waardoor ik in 2013 de tijd rijp vond om fotodennis.com te starten. Voor veel bedrijven heb ik inmiddels events en presentaties op de foto gezet. Bij bruiloften heb ik de bijzondere momenten vastgelegd en ik heb al heel wat mensen geholpen aan een sterke profielfoto of een waardevol familieportret. Portretfotografie kan ik inmiddels ook in mijn eigen studio doen. Een fijne plek waar ik met verschillende achtergronden en belichting studiofoto’s en portretten schiet. Mijn wapen van keuze is voornamelijk Canon 5DS en Canon 5DM4 maar sinds kort werk ik ook mirroless met een model van Panasonic, de Lumix S1

Waar ga ik naar toe

2013 is het jaar waar ik niet alleen als professioneel fotograaf ben gaan werken, maar ook in een atelier mijn creatieve honger ben gaan stillen. Hier ga ik abstracte beelden creëren met zowel de grootste vriend als de grootse vijand van fotografie: licht. Veel ga ik er op dit moment nog niet over zeggen, omdat het nog erg experimenteel is. Er zullen op een later tijdstip  beelden, foto’s of beter gezegd werken worden getoond via allerlei digitale en analoge kanalen. Verder kan ik melden dat ik een volledig werkende fotostudio heb met meerdere achtergronden en belichting mogelijkheden om ook studio’s foto’s te maken. Hier kan ik gaan werken aan mijn studiofoto’s en waar ik vooral veel portretten wil gaan schieten. Al met al genoeg om me de komende tijd me bezig te houden.

Mijn eerste expositie was een samenwerkingsproject met  Gijs van Lith at RH Contemporary Gallery, New York. Er gaat nog veel komen. kijk ook op DennisKhalil.com

Logo FotoDennis.com
jaren in het vak
Foto's gemaakt
Zin in de volgende opdracht
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.